Уеб система оптимизира разходите за печат на БАКБ

Парафлоу  Комуникейшънс внедри програма за оптимизиране на разходите за печат и бърза доставка на консумативи в Българо-американска кредитна банка (БАКБ). Решението е част от програмата „Pay for print Light” на Hewlett-Packard и автоматизира поръчката на оригинални консумативи в цялата офисна структура на БАКБ.

На сървър в централния офис на банката е инсталиран софтуер за известяване и автоматизирана поръчка към Парафлоу, който следи състоянието на принтерите в цялата страна. Той наблюдава дали устройствата са работоспособни, дава сигнал ако има проблем, следи нивата на тонер касетите и когато паднат под 20% автоматично изпраща поръчка за доставка. В рамките на 48 часа необходимият консуматив се доставя от Парафлоу в съответния офис.

На банката не се налага да се презапасява с излишни консумативи, тъй като при нужда те се доставят на време, като ежемесечно се издава единна фактура за всички доставки.

Автоматизирането на процеса помага да се намалят разходите за печат във финансовата институция, като това е свързано и с общата преференциална цена за печат, която получава банката при ползване на програмата.

Уеб-базираното приложение позволява да се правят различни справки за натовареността на всяко устройство. Техническият  изглед показва информация за всички устройства, техните IP адреси, серийни номера, състояние на консумативите, общо състояние на принтерите, физическо местоположение на устройствата, последна дата и час, когато е било активно.

Благодарение на подробните отчети, вече се прави точен анализ на това дали устройствата в офисната мрежа на банката са разпределени правилно и са натоварени оптимално, коментира Методи Цветков, ИT мениджър на БАКБ.

Коментар