Symantec придобива компания за управление на ИТ активи

Водещият доставчик на антивирусни решения Symantec обяви плановете си да закупи компанията Altiris. Очакваната сделка на стойност 830 милиона долара ще осигури позиции на купувача и на пазара на софтуер за управление на ИТ активите.
Altiris разработва софтуер за конфигуриране и управление на корпоративни ресурси от рода на лаптопи, мобилни устройства и сървъри. Решенията на компанията намаляват сложността и стойността на управлението на ИТ активите.
Придобиването на Altiris ще позволи на Symantec да предложи още по-високо ниво на сигурност на крайната точка в една ИТ инфраструктура. Както казват от компанията, най-сигурната крайна точка е тази, която е най-добре управлявана.
Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на годината. В резултат на нея, Symantec ще добави значителна стойност към своите решения за сигурност за крайни точки като лаптопи, мобилни устройства, десктоп РС и сървъри.
В последните години Symantec показа ясното си намерение да разшири бизнеса си извън сигурността, в посока на софтуера за управление. Една от "пресните" сделки на компанията беше тази с производителя на софтуер за автоматизация на данни Relicore.

Коментар