Главболгарстрой спечели търга за летищна кула

 
 
„Главболгарстрой” АД спечели търга за проектиране и строеж на новата летищна контролна кула на Летище София. Избраният изпълнител получава най-висока техническа оценка и гарантира най-бързо изпълнение на строителството, съобщи МТИТС.

Предложената цена е 14 813 030 лева с ДДС, като по план на изпълнителя кулата ще бъде издигната за по-малко от десет месеца. Проектът се финансира изцяло от ДП „Ръководство въздушно движение” (ДП РВД).

На второ място в конкурса е класиран „Балканстрой”АД, следван от „АТ Инженеринг 2000” ООД, Консорциум „Микс-Арнаудов” и „Евробилд-Сити” ДЗЗД.

Местоположението на новата летищна контролна кула е западно от сградата на Терминал 2 на летище София, като от архитектурна гледна точка двете сгради взаимно ще се допълват. Разгърнатата застроена площ е над 2 400 кв.м.

„Това е най-ключовият инвестиционен проект на ДП РВД в последните години и се изпълнява стриктно съгласно сроковете, които поставихме в Бизнес плана на предприятието”, коментира генералният директор на ДП РВД Диян Динев.

Коментар