Acer поглъща клауд компанията iGware за $320 млн.

 

След проблемно второ тримесечие, Acer планира възход през третото и четвъртото и същевременно поглъща облачен доставчик
 
Acer планира да погълне американския доставчик на облачни технологии iGware за сумата от $320 милиона, съобщи digitimes.com. Сделката предвижда плащане на още $75 милиона, в зависимост от резултатите.

ИТ гигантът ще използва технологиите на iGware за изграждане на собствена облачна инфраструктура, наречена Acer Cloud, която ще обслужва клиентите на компанията.

Облачният софтуер и инструментите за инфраструктура на iGware поддържат в момента над 100 милиона потребителски устройства по света, вкл. Nintendo Wii, iDS и 3DS.

Очаква се Acer да обяви продукти, които разчитат на Acer Cloud услуги, през 2012 година. Облачната инфраструктура ще позволи на потребителите на Acer да управляват всички свои ИКТ устройства, вкл. РС, таблети и малки „умни" джаджи, съдържание и други ресурси.

Същевременно, Acer очаква да излезе отново на печалба през третото тримесечие на годината и да постигне още по-добри резултати през Q4‘2011. Компанията очаква също да постигне печалба за цялата финансова година.

Световният пазар на ноутбук компютри ще отбележи едноцифрен ръст през 2011-та, прогнозира шефът на Acer – Джи Ти Уанг. Пазарът на нетбуци пък ще намалее с 10-20%, твърди Уанг.

Коментар