Apple патентова двустранен четец на е-книги

Apple подготвя поредна иновация, целяща да осигури повече удобство за потребителите. Компанията е подала патентна заявка за нова конструкция на електронна книга.

Според инженерите на Apple, съвременните цифрови четци на е-книги ще са по-удобни, ако имат два дисплея – преден и заден. На пазара вече има няколко подобни устройства с два екрана, но те са разположени един до друг.

Apple обаче предлага дисплеите да бъдат поместени от двете страни на е-четеца, така че в даден момент потребителят да вижда само един от екраните. Устройството е заявено като Motion Controllable Dual Display Portable Media Device – название, което показва недвусмислено идеята на дизайнерите Бенджамин Ротъл и Майкъл Инграсия.

Четецът трябва сам да се досеща какво да показва на втория дисплей, в зависимост от това какво има на първия и по какъв начин потребителят „прелиства” е-книгата. Така например, завъртането по хоризонтална ос може просто да доведе до отваряне на следващата страница.

Един от недостатъците на съвременните устройства за четене на е-книги е това, чи при смяна на страниците, се налага потребителят да изчака за презареждане на изображението, което е сериозно неудобство. Софтуерът на Apple ще предугажда каква информация трябва да се покаже на обратната страна на четеца и ще я зарежда предварително, като така се спестява време.

По-сложен вариант за използване на двуекранни четци е потребителят да маркира на основния дисплей непозната дума и да види на втория обяснение какво означава тя. Възможни са най-различни приложения, ограничени само от фантазията на дизайнерите и разработчиците на софтуер.

Коментари по темата: „Apple патентова двустранен четец на е-книги”

добавете коментар...

  1. Sozo

    “http://www.reader.bg/useful/item/207.html”

Коментар