Microsoft и SUSE удължиха партньорството си

Microsoft и Linux разработчика SUSE удължиха споразумението за интероперативност на техните системи. Софтуерният гигант от Редмънт ще заплати допълнително $100 млн. на SUSE за сертификати за корпоративна поддръжка на SUSE Linux Enterprise. Договорът между двете компании изтичаше в началото на януари 2012 година. Новото споразумение го удължава до 2016 година, става ясно от разпространеното прес съобщение.

От партньорството между Microsoft и SUSE досега са се възползвали 725 компании по целия свят. През 2008 година Novell, тогавашният собственик на SUSE, и Microsoft удължиха за първи път споразумението в сделка на стойност $240 млн. при реално продадени до момента сертификати за $157 млн. Не е изключено и сегашното споразумение да е на по-висока стойност от реалните приходи от сертификати за поддръжка, пише The Register.

Според изданието, Micrsosoft налива пари в SUSE, която сега е собственост на Attachmate, за да поддържа нейната конкурентоспособност спрямо Red Hat, когато клиентите се нуждаят от не-Windows решения.

“Ще продължим да си сътрудничим с Microsoft в предоставяне на решения, които позволяват на нашите общи клиенти да управляват критично важни задачи в системи от смесен тип, вкл. при частни, хибридни и напълно облачни внедрявания”, коментира Майкъл Милър, вицепрезидент на SUSE по глобални партньорства и маркетинг.

В рамките на сътрудничеството Microsoft и SUSE планират да осигурят интеграция на системите за администрация Microsoft System Center и SUSE Manager.

Коментари по темата: „Microsoft и SUSE удължиха партньорството си”

добавете коментар...

  1. SuSE

    SUSE се явява предателски продукт за обществото на свободния софтуер, заради връзката с най-мракобесния монополист в ИТ, но не може да се отрече, че е вероятно най-подходящата дистрибуция за бизнес десктоп. В нашата фирма всичко върви под OpenSUSE и то съвсем гладко и безпроблемно и без почти никаква поддръжка.

Коментар