Mozilla ще разработва мобилна ОС

Mozilla, разработчикът на браузъра Firefox, планира инвазия на пазара за мобилни операционни системи. Компанията работи по проект с кодово име Boot to Gecko, базиран на изходния код на Android, съобщи SiliconFilter.com.

Мобилната ОС на Mozilla наподобява гугълската Chrome OS, твърди източникът. Приложенията за нея ще се пишат на базата на HTML5.

Платформата ще бъде ориентирана основно към мобилни устройства, но има вероятност под нейно управление да работят и компютри.

Boot To Gecko е отворен проект, за работа с уеб приложения – така от разработчика описват новата платформа. Тя все още е на ранен етап на разработка, а сроковете за пускането й на пазара не са известни към момента.

по темата: „Mozilla ще разработва мобилна ОС”

добавете коментар...

  1. Petko

    Че защо си позвал Firefox? Това е опит да се имплантират IE дивотии на Mozilla, който води до около 5 пъти по-често обновяване на Firefox в сравнение със Seamonkey (има подобен проблем и с Thunderbird, макар и не толкова изразен…)

    Така че да живее старата добра Mozilla!

  2. Banjo

    Никога не е късно да се изложат още повече от Mozilla. Развалиха браузъра, копираха Google Chrome, загубиха уважението и доверието на бизнес и Enterprise потребителите.

    Като лично нанесени щети от Mozilla са че ми ИЗГОРЯ видео картата при използването на Firefox 4, което е доказано !

    С голям оптимизъм и ентусиазъм Mozilla-Rezilla въври упорито и стремително от зле на по-зле.

Коментар