Топ РС производители ще конкурират MacBook Air

Dell, HP и Lenovo ще пуснат на пазара през септември ноутбуци, които ще конкурират ултратънкия MacBook Air. В надпреварата на този пазар вече се включиха Acer и Asus, съобщи electronista.com.

Топ производителите на РС ще заложат на концепция за ултратънки лаптопи, предложена от Intel, който е основен доставчик на процесори за мобилни компютри. Масовото производство на ноутбуци, подобни на епълския MacBook, ще започне през септември.

Asus може първа от изброените компании да пусне в големи количества ултратънки лаптопи на пазара. Компанията планира да достави 100 000 бройки от модела UX21 през втората половина на 2011 година.

Acer и Dell все още нямат готовност за обемно производство, поради проблем с дисплеите, който принудиха двете компании да отложат пускане на ултратънките модели, твърди digitimes.com.

Според източници от индустрията, Apple ще пласира 1,5 милиона MacBook Air само през летния период, оставяйки малки шансове за останалите доставчици в сегмента.

Наскоро Intel прокара концепцията си за ноутбуци с дебелина на корпуса под 0,8 инча и цена около 1000 долара. Моделът UX21 на Asus, например, наподобява в голяма степен MacBook Air и вероятно ще има предимство на РС пазара, предвид готовността на компанията за производство на ултратънки лаптопи.

Коментар