Принтерите Samsung със седем награди на BLI

Решения за печат на Samsung Electronics спечелиха 7 престижни награди „BLI 2011 Summer Awards” в тестове на Buyers Laboratory Inc. Моно лазерни принтери, мултифункционални принтери и софтуерно решение за управление на печата на корейския ИТ гигант бяха обявени от BLI за най-добри продукти в съответните категории през първото полугодие на 2011 г.


Samsung ML-5510ND бе обявен за “Най-добър А4 монохромен принтер за големи работни групи”
 

Buyers Laboratory, американска организация за оценка на качеството на решения за печат, дава първи места на Samsung в категориите „Най-добър А4 монохромен принтер за корпоративни отдели”, „Най-добър А4 монохромен принтер за големи работни групи”, „Най-добър А4 монохромен принтер за малки работни групи” и „Най-добър А4 монохромен мултифункционален принтер за малки работни групи”, съответно с устройствата ML-6510ND, ML-5510ND, ML-3710ND и SCX-5737FW.

ML-3710ND и SCX-5737FW спечелиха още награди за енергийна ефективност, а софтуерът на Samsung CounThru 2 Professional бе отличен като „Най-добро решение за управление на печата”. С това решенията за корпоративен печат на Samsung спечелиха приза "Избор на годината" на BLI.  

Софтуерът CounThru 2 Professional е инструмент за проследяване и отчитане работата на печатните устройства при самостоятелно ползване и при аутсорсинг на печата. Той спомага за редуциране на разходите чрез задаване на допустими печатни обеми на база потребител и отдел, позволява следене на консумативи и прогнозиране на времето за подмяна, както и задаване на правила за проактивно управление на консумативите и поддръжка на устройството.

"Спечелването на седем BLI награди за един сезон е изключително впечатляващо постижение”, коментира Дария Хофман, управляващ редактор на BLI.

Тестът на BLI обхваща всички печатащи устройства, излезли през първото полугодие на 2011 г. Трите моно лазерни принтера ML-6510ND, ML-5510ND и ML-3710ND и мултифункционалният моно лазерен принтер SCX-5737FW получиха отлични оценки в категории като надеждност, ниска цена, дуплекс и поддръжка на еко режим на печат. ML-6510ND се отличи с най-висока постигната скорост в класа си от 62 страници в минута и спечели приза за “Най-добър А4 монохромен принтeр за корпоративни отдели”, а ML-5510ND, работещ на 52 ppm, бе обявен за “Най-добър А4 монохромен принтер за големи работни групи”.

Решенията на Samsung в класа 35 ppm, ML-3710ND и SCX-5737FW, бяха наградени съответно за “Най-добър A4 монохромен принтер за малки работни групи” и “Най-добър A4 монохромен мултифункционален принтер за малки работни групи”. Това са първите в света решения за печат, базирани на двуядрени процесори на 600MHz, с което постигат изключително висока производителност при обработка на тежки задания.

Всичките четири модела са снабдени с ECO бутон за преминаване в режим на пестене на тонер и хартия, а потребителят има възможност да следи енергийната ефективност на LCD екран. ML-3712ND и SCX-5637FR спечелиха още и награди за енергийна ефективност, “Energy Efficiency Award”, за ниска консумация на електроенергия и поддръжка на еко режим.

„Samsung Electronics ще продължи експанзията си на B2B пазара с продукти, които предлагат висока скорост, икономичност, надеждност и цялостни решения за корпоративните клиенти”, заяви по повод наградите Кую Ум, главен вицепрезидент за IT Solutions Business в компанията.

Buyers Lab, която тази година отбелязва 50 години от създаването си, е водеща независима лаборатория за тестване на офис оборудване и препоръчване на качествени решения на бизнес потребителите. Базата данни на BLI покрива близо 15 000 продукта.
 

Коментар