HP насърчава гъвкавото работно време с ePrint

Нови модели принтери на HP с технология ePrint помагат на бизнеса и особено на работещите родители да се възползват от мобилните технологии. Чрез тях те могат успешно да работят с гъвкаво работно време и да подобрят баланса между работата и личния си живот, съобщи компанията.

Според данни от проучване на Ovum, мобилните телефони ще се увеличат от 5,3 милиарда през 2010 година до 7,2 милиарда през 2014-та. Това прави повече от едно устройство на двама човека.

Основната бариера пред налагането на мобилните технологии е липсата на възможност за печат на документи и уеб съдържание директно от тях. Често бизнес потребителите трябва да разчитат на персонални компютри, свързани с мрежови принтер, за да сключат сделка с клиент.  85% от потребителите на смартфони искат да принтират директно от телефоните си.

Последното поколение принтери на HP, които са снабдени с технологията ePrint, поддържат различни платформи и операционни системи – както базирани на облака, така и традиционни. В това чисто HP ePrint Enterprise, Google Cloud Print и AirPrint, които позволяват на потребителите да принтират директно от различни смартфони, таблети и лаптопи, без значение къде се намират те или принтерът.

Бизнесът започва да осъзнава потенциала на облачните услуги и вижда, че те могат да повишат продуктивността като цяло. Има още една полза за служителите, особено за работещите родители. Сега те имат възможност да съобразят работните си часове според семейните си задължения, като същевременно остават продуктивни, дори когато са в движение“, казва Ян Хъкфелд, вицепрезидент по маркетинг за региона на ЕМЕА в „Решения за печат“ (IPG), HP:

HP насърчава гъвкавото работно време с набор от достъпни мобилни решения за печат, съвместими с различни платформи и устройства. Карл Уилямс, проектен мениджър на агенцията за кариерно развитие Chwarae Teg Agile Nation, вярва, че както бизнесът, така и самите работещи жени могат да спечелят от прилагането на отдалечените и гъвкави технологични решения в работния процес като тези на HP.

Въвеждането на иновативни и достъпни мобилни технологии оказа голямо влияние върху възможностите, с които разполагат както големите, така и малките компании. Именно те позволиха на служителите да бъдат по-гъвкави в работата си. Това от своя страна донесе ползи на бизнеса, сред които намаляване на разходите и повишаване на продуктивността“, казва Уилямс.

Според него, служителите подобряват баланса между работата и личния си живот и увеличават своята производителност. Гъвкавото работно време има цялостно положително влияние върху бизнес средата, смята Уилямс.

Технологията HP ePrint позволява на потребителите да изпращат документи за печат директно от всяко мобилно устройство с имейл клиент, като използват облака. Всеки HP принтер, снабден с ePrint, има уникален имейл адрес, който дава възможност на потребителя да изпрати съдържанието, което иска да отпечата, по същия начин, по който изпраща електронно писмо.

Коментар