Chrome 13 отваря страници мигновено

Google пусна завършена 13-та версия на своя браузър Chrome. Най-важното нововъведение в продукта е функцията за мигновено отваряне на уеб страници. 

Когато потребителят е на страница с резултати от търсене, Google автоматично зарежда данните за първите връзки. При кликване на една от тях, в браузъра мигновено се отваря предварително заредената страница. 

Друга новост в Chrome 13 е функцията за предварителен преглед на уеб съдържанието преди печат. Могат да се избират страниците за печат, тяхната ориентация (портрет или пейзаж) и др. Услугата е достъпна само във версиите за Windows и Linux.
 
Google е променила и начина на работа на основното поле, което съвместява адресния ред и търсенето. При въвеждане на заявка за търсене или адрес на сайт, браузърът намира по-релевантни резултати от историята на посетените страници.
Даунлоуд: Chrome 13


по темата: „Chrome 13 отваря страници мигновено”

добавете коментар...

  1. Кумчо

    Да му мислят тези сайтове които са направили линкове за изтриване на съдържание. Неправилно е да се ползва GET вместо POST, но беше масово използвано преди време.

  2. Ендриод

    Баси наглетците са тези от Гугъл. В Лисицата и Операта този ефект го има отдавна под формата на добавка. Не разбирам защо всички се зомбират от тази марка която всъщност е една търсачка и нищо повече от рекламен бизнес. Наглостта им няма граници в света на отворения код. В последния кернел на линук само тези от Гугъл нямат нито един написан ред от тяхно име. Майкрософт дори са трети по въведен код а тези готованковци от Гугъл само експлоатират на гърба на кухи манифести 🙂

  3. Usera

    До Ceco всичко си е на място зареждане за 0 секунди е невъзможна лъжа освен ако не говорим за квантови компютри и телепортация на информация. Хубаво е човек да разсъждава и да не допуска да го правят на глупак разни комерсиални лъжи. Просто самата бизнес реклама е обида и неуважение към интелекта на хората. За повечето глупави американци подобни реклами минават със сигурност. Например по истински случай реклама за гориво за автомобили със витамини.

  4. ceco

    Не съм съгласен с Usera. Да трикове има винаги.Винаги са се ползвали и стари неща (идеи) и нови, както и комбинация от двете.Или откровенно стари идеи , но реализирани с нови средства ( технологии )Но в случая се използва времето което всеки харчи за да огледа линка и да прецени него ли да кликне или не е това което търсим, така че твърденията ня преждеговорившия са не на място.

  5. Usera

    Всеки по-наблюдателен ще забележи евтините трикове във видео клипа. Примера със страницата с резултати от търсенето не отчитат времето което минава докато указателят на мишката стои съзнателно MouseOver върху линка. По време на това изчакване се сваля и зарежда страницата и после като кликнат страницата с отваря и казват, че е за 0.0 секунди.

  6. Usera

    Нищо ново това го имаше за предварително сваляне/зареждане на страници отдавна в Firefox, по-точно чрез добавката FasterFox.
    Истината е една, че без бърз Интернет и нов компютър нищо НЕ става и няма ефект от тези екстри.

Коментар