Таблетите са временни, а РС-тата вечни, смята Acer

Популярността на таблетите е временно явление, а персоналните компютри са вечни, смята основателят на Acer Стан Шин. В компанията са скептични относно бъдещето на новия клас компютри.

Подобни устройства са краткосрочен феномен и в края на краищата ще слязат от сцената, казва Шин, цитиран от digitimes.com. Според него, крайъгълен камък във високите технологии са традиционните РС, на базата на които бяха създадени и таблетите. Бъдещите продукти също ще се нуждаят от РС като основа.

Стан Шин гледа на устройствата в т.нар. пост-РС ера като на „вируси-мутанти". През октомври миналата година шефът на Acer Джей Ти Уанг призова да не се надценява влиянието на iPad върху продажбите на нетбуци. По-късно обаче подобно влияние беше признато от мениджъра по продажби на компанията Лу Бинг Шиан

В момента Acer подготвя за пазара таблета Iconia A100. Очакваше се продажбите на устройството да започнат през пролетта на тази година, но дебютът беше отложен.

Коментари по темата: „Таблетите са временни, а РС-тата вечни, смята Acer”

добавете коментар...

  1. ifan

    ако някой е държал в ръцете си таблет през целият работен ден ще разбере какво е имал в предвид човека. Таблета е единствено удобен когато се ползва често за кратки интервали от време, до 45 мин.

  2. Beyond

    Абе то и … плочките с клинопис на шумерите са вечни, ама използва ли гинякой вече? 🙂

Коментар