Орбител обяви до 40% по-ниски цени от БТК

Нови, конкурентни цени на всички свои телефонни услуги за бизнеса и домакинствата въвежда от 1 февруари телекомът Орбител. Чрез новата тарифа потребителите заплащат средно между 25% и 40% по-малко за телефон спрямо БТК, твръдят от компанията.
Понижението на цените адресира най-използваните направления за разговори – към страната и чужбина.
Единствено чрез конкуренция България може бързо да се придвижва към европейското ниво на телекомуникации, като възможност за избор на оператор, разнообразие на услуги, качество и добри цени”, каза Николай Горчилов, изпълнителен директор на Орбител. Българите го заслужават не по-малко от останалите граждани на европейската общност”, добави той.

Направление
БТК
Орбител
Междуградски разговори
Цени за силен трафик
7 ст./мин
+11 ст. начална цена за разговор
4 ст./мин
+11 ст. начална цена за разговор
Основни страни в ЕС (стационарни)
2230 ст./мин
15 ст./мин
Виена, Атина, Лондон, Москва, Париж, Истанбул, Австралия
15 ст./мин
7.5 ст./мин
М-Тел, Глобул
Цени за силен трафик
55.1 ст./мин
42 ст./мин
Източник: Орбител

Средно 40% пестят клиентите на корпоративната абонатна услуга – пълен заместител на БТК. 25% по-малко пък ще плащат средните и малки фирми и домакинствата, показват изчисленията на Орбител.

Разликата в спестяването за различните потребители е пряко следствие от регулативната рамка в телеком сектора в България. Орбител очаква ценовите нива за различните групи потребители да се балансират с новия Закон за електронни съобщения, уточниха от компанията.
През 2006 г. телефонните потребители на Орбител са изговорили над 30 млн. минути. Това е 20% увеличение на разговорите през телекома от ново поколение спрямо 2005 г.

Коментар