10-годишна откри пролуки в Android и iOS

Десетгодишно момиче откри пролуки в две от най-популярните мобилни операционни системи Android и iOS. Според експертите на конференцията DefCon, става въпрос за нов клас уязвимости, предаде CNET.

Момичето с ник CyFi се натъква на проблемите още през януари т.г., когато се опитало да ускори процеса на растеж на овощите във виртуалните си градина, играейки на различни мобилни платформи.

CyFi трябвало да чака по десет реални часа, докато порасте царевицата, например. Момичето решило да премести напред часовника на смартфона, като по този начин успяло да излъже много от игрите. В някои случаи се налагало и изключване на Wi-Fi.

За своето откритие CyFi била наградена със 100 долара. Парите обаче получила майката, тъй като CyFi е все още непълнолетна.

Коментари по темата: „10-годишна откри пролуки в Android и iOS”

добавете коментар...

  1. :)

    Щом преместването на часовника може да обърка една игра, какво остава за разни други приложения, които разчитат на часовника. Не е толкова маловажно това. Повечето дупки в системите са открити при подобни проба/грешка опити.

  2. 5ko

    Да, а сега предлагам да открие топлата вода и веднага след това – колелото.
    Това ако не са глупави американци не знам, само да пръдне някой и веднага казват, че са открили нова миризма.

  3. haha

    Евала на такива фермерки! :)) И защо да излъжеш игра се смята за уязвимост? Това си е проблем единствено на играта, а не на мобилното устройство.

  4. потр. 123

    Каква пролука бе.Пораснали и царевиците по бързо.
    Това не е пролука на OS , а на самите игри.
    Тази новина е мента 😉

  5. User

    „Из устата на младенци и кърмачета Ти си стъкмил похвала” (Пс. 8:3)

Коментар