Смартфони ще конкурират настолните гейм конзоли

Смартфоните ще могат в бъдеще да конкурират домашните геймърски конзоли, прогнозира президентът на Epic Games Майк Капс, цитиран от electronista.com. Широкото разпространение на смартфони от висок клас, както и успехът на тези устройства на пазара за игри заставя разработчиците все по-често да се замислят върху подобна перспектива.

Смартфоните се използват все повече за игри, което поставя под въпрос бъдещето на геймърските конзоли

Според Капс, смартфоните скоро ще надминат Xbox 360 по производителност. Sony пък показа, че портативната PlayStation Vita, която стъпва на 4-ядрен мобилен процесор, аналогичен на тези в смартфоните и таблетите за 2012 г.,  е почти толкова бърза, колкото и PlayStation 3.

Някои игри вече използват мобилните устройства за създаване на телевизионна геймърска среда, например проекти като Real Racing 2 HD и The Incident. Производителността на днешните смартфони обаче не е достатъчно висока, за да осигури обкръжение, което съответства на това от домашните конзоли. Основни ограничения са, на първо място, графичната мощ, както и недружелюбните средства за управление и забавянето при безжичната връзка.

В бъдеще iPhone 8 вероятно ще се включва към телевизор или дори ще се свързва с него по безжичен път, предоставяйки възможност за игри на голям екран и с по-качествен звук. Какъв е тогава смисълът от геймърски конзоли от следващо поколение, пита Майк Капс.

Със сигурност смартфоните и таблетите ще окажат значително влияние на традиционната геймърска индустрия. Скорошната новина за поевтиняване на конзолата Nintendo 3DS с цели $80 е доказателство за това влияние.

За разлика от специализираните джобни гейм конзоли, смартфоните привличат потребители не само с евтините казуални игри, но и със своята универсалност – все по-малко хора днес са склонни да носят със себе си геймърска конзола заедно с телефона.

Коментари по темата: „Смартфони ще конкурират настолните гейм конзоли”

добавете коментар...

  1. kristiqn

    pravite golqma gre6ka kato zamestvate doma6nite konzoli sas smartfoni igralnite konzoli sa nai dobri

Коментар