2000 са вече безплатните Wi-Fi точки на Виваком

Над 2000 места в България са превърнати от Виваком в безплатни Wi-Fi точки, съобщи телекомът. Услугата е достъпна за всеки, независимо от мобилния оператор, който използва, и не изисква парола или код.

Единственото, за което трябва да следят потребителите, е специалният стикер, който идентифицира мястото като свободна „Vivacom Wi-Fi Zone”.

Като безплатни интернет точки първи започнаха да работят всичките близо 200 магазина от мрежата на оператора. Обхватът на „hot spot”-а е не само в магазина, но и в пространствата в близост до сградата.

Виваком направи възможно и безплатното сърфиране на петте най-големи гари в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), както и в междуградските автобуси на Юнион Ивкони и Biomet, припомниха от компанията.

В допълнение, Виваком разширява обхвата на безплатната обществена Wi-Fi мрежа и чрез партньорства с различни компании, които също налагат тенденция за повсеместно разпространение на свободния интернет достъп. Така в безплатни Wi-Fi зони се превръщат офисите на банка ДСК, бензиностанциите OMV, Лукойл и Еко, кафе-веригите Старбъкс и Costa Coffee, офисите на застрахователна компания HDI, Terra Credit, пицарии Верди, хотели Хисар и Дипломат Плаза, книжарници Хеликон, ресторанти Happy и други обекти.

Операторът планира да привлече за каузата още партньорски фирми и организации. Очаква се до края на годината Виваком да пусне безплатна Wi-Fi връзка на още 500 места в цяла България.

по темата: „2000 са вече безплатните Wi-Fi точки на Виваком”

добавете коментар...

  1. activen

    към big city
    Хубаво е преди да пишеш глупости да прочетеш текста добре.
    Виваком направи възможно и безплатното сърфиране на петте най-големи ГАРИ в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), както и в междуградските автобуси на Юнион Ивкони и Biomet, припомниха от компанията.

  2. платени реклами

    Бравос, brokenecho – добър опит…

  3. big city

    Горна Оряховица! Ама разбира се – мегаполис направо. Tочно един от петте най-големи :))))

  4. Бравос

    Обективната истина е, че VIVACOM дръпна много яко в мобилния нет и въобще в услугите. От тромав и досаден телеком БТК се превърна в модерен оператор. Според мен, най-добрия на пазара в България!

  5. brokenecho

    Аз пътувах с автобус на Биомет от Варна до София, през нощта. През цялото време връзката беше доста добра, всички социални мрежи се зареждаха доста добре. Достъпа до app store беше ок, но не и тегленето, което не е болка. Изобщо бях доста хепи, когато разбрах, че мога да си браузвам. А връзката се правеше към мрежа vivacom нещо си

  6. Nettle

    Преди 2 седмици пътувах с автобус на Юнион Ивкони и бях изненадат от стикера, но за цялото ми пътуване (3ч) само за няколко секунди се мерна мрежа с име union_ivkoni_9 (ако не греша) и толкова…

Коментар