Глобул се присъедини към алианса FreeMove

Cosmote Гърция и Глобул (част от Cosmote Group) вече са партньори на алианса FreeMove, който обединява доставчици на мобилни телекомуникационни услуги като Deutsche Telekom Group, France Telecom Orange Group, TeliaSonera и Telecom Italia.

Участието на Cosmote и Глобул допълнително ще разшири присъствието на FreeMove на развиващите се пазари в Югоизточна Европа, съобщиха от българския телеком оператор.

Компаниите от алианса предоставят мобилни услуги на над 2,1 милиона корпоративни клиенти в глобален мащаб. Cosmote в момента има 7,6 милиона клиенти в Гърция и е пазарен лидер както по брой на абонатите, така и по рентабилност. Глобул пък е вторият мобилен оператор в България с над 4 милиона клиенти, по последни данни на компанията.

Съгласно споразумението с алианса, Cosmote и Глобул ще могат да предлагат мобилни решения на FreeMove на своите клиенти с по-добри възможности за управление на разходите.

Глобул очаква партньорството да засили позициите му на българския пазар и да го превърне в предпочитан партньор на мултинационалните компании, заяви Николаос Хумис, главен търговски директор на Глобул.

Коментар