Samsung пусна два нови HDTV монитора

Samsung Electronics въвежда две нови серии мултифункционални Full HD LED монитори на нашия пазар. Моделите TA550 и TA350 се отличават с качествена матрица и дизайн Touch of Colour дизайн, като могат да се използват за компютърен екран, гледане на ефирна и кабелна телевизия и възпроизвеждане на мултимедийно съдържание директно от USB флаш устройство, без включване на PC.

Сериите обхващат модели от 18,5 до 27 инча с оптимизиран динамичен контраст от 5 000 000:1, 20 стъпки на настройване на вертикалния ъгъл на видимост, SRS Theater Sound от вградените тонколони и поддръжка на Dolby Digital и DTS при свързване с външни озвучителни системи.

HDTV мониторите ни от 2011 г. дават възможност на телеманиаците да гледат любимите си предавания дори докато работят. С тях Samsung отговори и на тенденцията за създаване на все повече авторско мултимедийно съдържание от потребителите, които могат да го възпроизвеждат от USB флашка на монитора, без дори да включват PC-то”, коментира Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в софийския офис на Samsung Electronics.

Новите модели се базират на иновативната LED подсветка и поддържат FullHD 1080р резолюция. Технологията Mega DCR оптимизира статичния контраст от 1000:1 до динамичен 5 000 000:1, който гарантира въздействащи цветове и изключителна детайлност дори в най-тъмните сцени на филмите и игрите, посочиха от компанията.

С функцията Samsung Magic Angle Vertical може да се настройва вертикалният ъгъл на видимост на 20 стъпки, така че да се вижда най-добрата картина, независимо дали потребителят седи на бюрото пред монитора или гледа филм, отпуснат на дивана.

Новите HDTV монитори са снабдени с два HDMI порта и поддържат функцията ConnectShare Moviе. Тя позволява директно, без включване на  компютъра, разглеждане на снимки или възпрлоизвеждане на видео и музикални записи от USB флаш устройство.

Моделите от сериите TA350 и TA550 поддържат стандартите DVB-T, DVB-C и SCART и осигуряват удобна връзка с кабелна и ефирна телевизия.Телевизионните предавания могат да се гледат на цял екран или да се визуализирате в отделен прозорец, благодарение на функцията Picture-in-Picture (PiP).

HDTV мониторите на Samsung възпроизвеждат SRS Theater Sound от вградените тонколони и поддържат стандартите Dolby Digital и DTS при извеждане на звука към външни тела, пресъздаващи аудио атмосферата на киносалона.

Изчистената съвременна линия на сериите TA350 и TA550 се допълва от уникалния за Samsung елемент с кант от преливаща цветна светлина, който обточва рамката на дисплея и превръща монитора в естествена част от домашния уют.

Сериите TA350 и TA550 включват 18,5, 20, 23 и 27-инчови модели, които могат да се намерят в магазините на Технополис, Техномаркет, Мултирама и при дилърите на Samsung, уточниха от офиса на компанията. 

Коментар