USB ще захранва 100-ватови устройства

Популярният USB интерфейс, който позволява лесно свързване на всевъзможна периферия към компютрите, ще осигури в бъдеще възможност за захранване на 100-ватови устройства.

Групата за промотиране на USB интерфейса готви решителен отпор на технологията Thunderbolt на Intel, която има предимството, че поддържа мощност до 10 вата, или два пъти повече отколкото е способен в момента USB.


В бъдеще USB кабелите ще могат да захранват устройства с мощност до 100 вата

Още през следващата година обаче съотношението на силите ще се промени в полза на USB, пише Tech Report.com. Нов USB стандарт ще обезпечи 100 вата, като в същото време ще поддържа съвместимост с предишните спецификации USB 3.0 и 2.0.

Усъвършенстваният USB стандарт ще позволи, например, включване без допълнителен захранващ кабел на принтери, колонки, монитори и друга периферия. Освен това портативните устройства ще се зареждат по-бързо през USB.

Очаква се новата спецификация да се утвърди в началото на 2012 г. Дотогава разработчиците трябва да разрешат редица проблеми с дънните платки и захранванията, които трябва да се пригодят към новата 100-ватова мощност на USB.

по темата: „USB ще захранва 100-ватови устройства”

добавете коментар...

  1. да не бъркате нещо

    аз само не разбрах – вата или ВОЛТА ? 😉

  2. nSkENNY

    Razor – е ти да не си включваш печката, хладилника и прахосмукачката към компютъра

  3. Razor

    Да, и за 8 USB порта натоварени до край, ти трябва поне 800W захранване само за тях …

Коментар