Предучилищно оживление на РС пазара

Продажбите на персонални компютри преди началото на учебната година са нараснали, твърди анализ на компанията UBS. В частност, наблюдава се засилено търсене на Apple компютри, които традиционно се радват на добър прием от ученици и студенти.

Открояват се също Dell и Lenovo, за продуктите на които също е налице засилен интерес, според анализатора Мейнард Юм от UBS.


С настъпването на новата учебна година продажбите на ноутбуци  растат, според анализаторите от UBS

Във време, когато търсенето на настолни РС не изглежда оптимистично, потребителите отново предпочитат ноутбуци за учебни цели. Това може да послужи като стимул за РС индустрията, тъй като прогнозите за потребителския сектор в момента са много ниски, допълва Юм, цитиран от electronista.com.

Въпреки нарастващия интерес към ноутбуците, iPad остава най-популярен сред учащите и преподавателите. Конкурентните таблети все още имат проблеми с обема на продажбите.

По данни на UBS, продажбите на не-iPad таблети продължават да бъдат на ниски нива. Доказателство за това са намаленията на цените с 50 до 100 долара, предприети от редица производители.

Извън Apple най-популярни са таблетите Asus Eee Pad Transformer и Toshiba Thrive, твърди UBS. Обемът на продажбите на тези устройства обаче въобще не може да се сравнява с този на iPad.

по темата: „Предучилищно оживление на РС пазара”

добавете коментар...

  1. о

    xa xa така си е и добре че едно време бабите са им яли данон активия за да имат здрав стомах

  2. f

    В килийното училище само с таблети са се учили 🙂

Коментар