HP ще връща пари на TouchPad потребители

 

Купувачите на HP TouchPad могат да се окажат щастливи собственици на класно устройство само за 100 долара
 
HP ще връща от 300 до 450 долара на притежателите на таблети TouchPad, твърди популярният сайт за потребителски продукти engadget.com.
 
Компенсацията ще се дава заради това, че компанията разпродаде наличните количества на многократно по-ниски цени от досегашните, след решението си да прекрати бизнеса с WebOS устройства.

Първоначално HP продаваше TouchPad за 500 и 600 долара съответно с 16 GB и 32 GB памет. По-късно цената на устройството беше намалена,а миналата седмица компанията изненадващо обяви, че спира бизнеса с WebOS продукти, вкл. таблети и смартфони.

Едновременно с това HP и нейните партньори разпродадоха наличните количества TouchPad на цени от 100 и 150 долара в зависимост от обема на паметта. Подобни оферти бяха забелязани в големи магазинни вериги.

Според Еngadget, сега HP е готова да върне разликата между цената, на която е купен TouchPad, и цената от разпродажбата на модела.

Потребителите ще могат да разчитат да получат обратно между 300 и 450 долара, в зависимост от модела и датата на покупката, като се обърнат към HP или търговеца, от който са купили своя TouchPad.

Коментар