Еко принтери на Samsung пестят хартия и тонер

Samsung Electronics въвежда три нови модела от гамата си моно лазерни принтери. ML-2950ND, ML-2955ND и ML-2955DW са предназначени за малки и средни работни групи, като се отличават с ниска цена на притежание и характеристики за опазване на околната среда.


В еко режим, Samsung ML-2950ND намалява разхода на хартия с до 75%, а на тонер – с до 40%
 

И трите модела поддържат висока за този клас скорост от 28 ppm и същевременно много ниско ниво на шум – под 50 децибела по време на работа. С разработения специално за тях Easy Eco Driver се постигат значими икономии на електроенергия, време, тонер и хартия. В Еco режим потребителите могат да намалят разхода на хартия с до 75%, на тонер с до 40%, а вредните въглеродни емисии спадат с до 89%, твърди производителят.

В последните една-две години се наблюдава тенденция при еднакви като цена решения, потребителите да избират това, което е по-щадящо за околната среда, коментира Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в софийския офис на Samsung Electronics.

"С новата серия ML-295X предлагаме на SMB пазара бърз и висококачествен печат, при много ниска цена на притежание, с усъвършенствани еко настройки и възможност ефектът им да се следи в реално време на екрана на компютъра", допълни Ахмедов.

Моделите от серията ML-295X имат среден разход на електроенергия само 330 w/h. За сравнение, средният разход на принтерите в този клас е 495 w/h, което означава, че ML-295X има с 33% по-висока енергийна ефективност, подчертава Samsung.

ML-295X е първият принтер на компанията с новия Easy Eco Driver. Благодарение на него, при използване на функцията Print Preview потребителите могат да премахнат изображение и да променят цвета на шрифта на документи, разпечатвани за краткотрайно използване в офиса.

Налице е също удобен Eco симулатор, който се извежда на компютърния екран и показва колко тонер, хартия, електроенергия, въглероден диоксид и цялостни разходи се спестяват при всяко печатно задание и използваните за него настройки. Това насърчава служителите да използват Eco настройките винаги, когато е възможно.

Новите принтери са снабдени и с удобен Eco бутон, който автоматично ги привежда в режим на двустранен печат, поместване на две печатни страници в една (2-up) и пропускане на празните страници за пестене на хартия.

Samsung ML-295X е базиран на 533-мегахерцов процесор и печата със скорост 28 ppm. Характерно за серията е много доброто време до отпечатване на първа страница (FPOT) – по-малко от  8,5 сек. Резолюцията от 1200х1200 dpi гарантира високо качество на разпечатките, посочиха от Samsung.

Моделите ML-2950ND и ML-2955ND са снабдени с портове USB 2.0 и Ethernet 10/100 за свързване в мрежата на малкия офис или работна група. ML-2955DW предлага още възможност за безжичен (Wi-Fi) печат, както и за директен печат от мобилен телефон.

Въпреки компактните си размери, ML-295X разполага и с вграден дуплекс. Дизайнът на устройството включва допълнителни елементи за защита, като вграден противопрахов капак и покрита касета за 250 листа. Така много по-рядко се налага почистване и профилактика на печатащите устройства, а разпечатките остават чисти дори при продължително използване на принтера.

ML-295X постига и най-ниското ниво на шум в своя клас – под 50 децибела по време на печат. Новите модели са налични в цветове сив и бял.
 

Коментар