HP TouchPad най-търсен продукт в Amazon

Таблетът HP TouchPad стана един от най-популярните продукти на пазара за потребителска електроника. За два дни моделът беше изкупен в големите търговски вериги.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА  
HP ще връща пари на TouchPad потребители  
HP разпродава TouchPad за 99 долара  
HP прекратява WebOS бизнеса  
HP свали цените на таблета TouchPad  

Нещо повече – TouchPad стана най-продаваното електронно устройство във водещия онлайн магазин Amazon. Таблетът на HP измества традиционни лидери като четеца на е-книги Kindle и плейъра iPod от четвърто поколение, показва статистиката на продажбите.

Всичко това се случва в резултат на безпрецедентно ниската цена на TouchPad. Миналата седмица HP обяви, че спира бизнеса с WebOS устройства, в частност таблети и телефони. Същевременно, компанията и нейните партньори предприеха разпродажба на TouchPad на цени, започващи от 100 долара.

Американският магазин на Amazon предлага таблета за 195 долара. Атрактивни са и цените на устройството в Европа – британската верига Dixons продава TouchPad за 89 и 189 паунда съответно с 16 и 32 GB памет.

Първоначално HP пусна таблета на цени от 500 и 600 долара в зависимост от обема на паметта. Вчера сайтът Engadget.com съобщи, че компанията ще възстанови на своите клиенти разликата между цената, на която са купили устройството, и настоящата му цена.

Коментар