Adobe подготвя облачна фотоуслуга

Софтуерният разработчик Adobe може да пусне облачна фотоуслуга. В едно от последните съобщения в блога си компанията намеква за онлайн услуга за съхранение и достъп до снимки.

В текста на съобщението има въпрос към потребителите ва Facebook канала на Adobe как управляват своите фотографски колекции. Компанията посочва, че е необходим опростен и удобен начин за достъп до снимки, където и да се намират те.

По-нататък в съобщението Adobe описва единно място, където потребителите могат да качват и достъпват своите фотографски колекции, съхранявани в момента на лаптопи, таблети или смартфони.

Adobe не посочва конкретно име на продукт или услуга. Според electronista.com, технологията за редактиране на Photoshop ще се използва за оперативна обработка на снимките в облачната услуга.

Компанията вече предлага услуга с ограничени възможности за редактиране на изображения в облачен режим – онлайн пакета Photoshop Express. Все още обаче Adobe не е пуснала услуга за съхранение и достъп до самите снимки в облака.

Коментар