LCD индустрията се бои от AMOLED екраните

AMOLED екраните могат да се окажат следващият голям етап в развитието на индустрията на дисплеите. Редица производители обаче се опитват да отложат масовото навлизане на новата технология.

Инициативите на Samsung за развитие на AMOLED често срещат съпротива от производителите на компоненти за течнокристални дисплеи (LCD и LED), твърди digitimes.com. Несъмнено технологията AMOLED е сериозна заплаха за играчите в сектора, в частност за доставчиците на модули за фонова подсветка, усилватели на яркостта, светодиоди и др.

Редица индустриални експерти се съмняват, че масовото производство на AMOLED дисплеи ще стане факт в скоро време. Повечето производители не бързат да усвоят новата технология, а Samsung едва ли ще може сам да наложи тенденция на преход към AMOLED.

Според Майкъл Чанг от TPK Holding – компания за производство на сензорни дисплеи, технологията AMOLED ще бъде готова за масовия пазар след две-три години. В момента панелите от този тип все още не влизат в плановете за производство на холдинга, но ръководството осъзнава нейния потенциал.

Коментар