Acer: Бумът на таблетите вече отшумява

Бумът на таблетите започва да отслабва. Потребителите отново се интересуват от ноутбуци, очакват появата на ултрабук компютри и Windows 8, заяви шефът на Acer Джи Ти Уанг, цитиран от digitimes.com.

Според редица производители, скоро пазарът на таблети ще достигне точка на насищане, в която продажбите ще се стабилизират, докато търсенето на ноутбуци ще продължи да расте.

Acer застъпва мнението на част от играчите в компютърната индустрия, които считат, че таблетите са устройства за развлечение, докато ноутбуците са незаменим инструмент за работа и обучение.

Първият ултрабук (тънък и лек ноутбук с дълго време за автономна работа) на Acer ще се появи още през септември, като очакваната цена е около 799 долара. Наскоро се появиха информации, че компанията подготвя и ултрабук за 999 долара – граничната цена, определена от Intel, който налага концепцията за подобни компютри.

До края на годината Acer ще пусне ограничено количество ултрабуци. Ако устройствата се приемат добре от пазара, компанията ще увеличи производството, така че ултрабуците да заемат 25-30% от общия обем ноутбуци на Acer.

Очаква се през септември и Asus да пусне свой ултрабук, но според предварителните информации моделът ще струва цели 1300 евро, колкото и един MacBook Air.

По-късно тази година или в началото на следващата ултрабук компютри ще предложат Dell, Toshiba, Lenovo и HP, които също подкрепят концепцията на Intel за достъпни ноутбуци, които същевременно са леки, тънки и издръжливи.

Според Джи Ти Уанг, новата операционна система Windows 8 ще окаже по-голямо влияние на продажбите на ноутбуци, отколкото на таблети. Шефът на Acer твърди, че новата ОС ще излезе за началото на учебната година през 2012-та, което ще позволи на производителите да увеличат продажбите в този период.

Коментари по темата: „Acer: Бумът на таблетите вече отшумява”

добавете коментар...

  1. 5ko

    ех Acer, Acer като не можете да направите един свестен таблет естествено че за вас тази ера приключва дори прословутия ви А500 натъпкан с доста добър хардуер не работи както трябва(в големия си процент)
    конкурентните устрйства с по-слаби параметри работят по-добре
    лаптопите среден клас и адолу са ви под всякаква критика а що се отнася до нетбуците според мен това устройство е плод на недоразумение не само при Acer ами при всички

  2. :)

    Да продължават да държат таблетите по-скъпи от ноутбуците и можем да си приказваме високопарно за точка на насищане 🙂
    По всякакъв начин се опитват да спасят това недоразумение ноутбука – нещо създадено да се развали и да имат хляб същите компании като продават нови 🙂

  3. ssd

    Towa momche sywsemotkachi:-)

Коментар