Razer показа най-тънкия 17-инчов лаптоп за геймъри

Производителят на гейминг-хардуер Razer показа уникален лаптоп за игри по време на изложението PAX Prime. Моделът Razer Bladre идва в алуминиево шаси и се отличава с висока производителност и уникален потребителски интерфейс.

Компанията набляга на факта, че Razer Blade е дебел само 2,24 см и тежи едва 3,16 кг, докато останалите портативни геймърски машини стигат до 5 см дебелина и тегло от 4,5 кг. Лаптопът е създаден съвместно с Intel, използва процесор Core i7 и графична карта Nvidia GeForce GT 555M с технология Optimus. Конфигурацията включва 8GB DDR3 RAM памет и интегрирана 60 Wh батерия, съобщиха от дистрибутора Асбис България.

Използваните компоненти позволяват на машината да поддържа безпроблемно и най-тежките игри, без компромиси с мобилността. Впечатляващ е и големият 17-инчов дисплей с LED подсветка.

"Създадохме Razer Blade, за да дадем на геймърите лаптоп, който наистина да използват за гейминг в движение", казва Мин-Лян Тан, изпълнителен и творчески директор на Razer. По неговите думи, елегантното алуминиево шаси прави Razer Blade най-тънкият 17-инчов гейминг лаптоп на пазара.

Razer Blade се отличава с иновативен потребителски интерфейс Switchblade. Технологията е силно интуитивна, с 10 динамични адаптивни бутона за по-лесен достъп до командите в определена игра. LCD панелът под тях работи в два режима: показване на информация от играта (ако се използва мишка към лаптопа) и мултитъч панел (който се използва вместо мишка при игри в движение).

Коментар