Windows 8 ще има два потребителски интерфейса

Microsoft разясни през седмицата смисъла на хибридния интерфейс в Windows 8. На практика бъдещата ОС ще има два интерфейса, които ще се ползват при различни типове устройства.

ОЩЕ ЗА WINDOWS 8
 
Първи приложения за Windows 8
Windows 95 промени РС-то, Windows 8 променя всичко
Windows 8 се очаква през септември 2012 г.
Windows 8 ще промени мобилната индустрия
Windows 8 – една ОС за РС, лаптопи и таблети
Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер

Единият от интерфейсите ще работи на настолни РС, а вторият – на таблети, съобщи electronista.com, позовавайки се на източници от компанията. Това се налага с цел предотвратяване на бързо разреждане на батерията на таблета или забавяне на работата на процесора.

Оптимизираният сензорен интерфейс, известен като Metro, поддържа също управление с мишка, тракпад и клавиатура. При работа с таблети настолният интерфейс въобще няма да се зарежда, ако потребителят не се нуждае от него. Това ще разтовари операционната система, респ. ще намали времето за стартиране.

Потребителите на Windows 8 устройства ще имат възможност да зареждат и мощния настолен интерфейс, за да извършват по-прецизно регулиране и пълноценно управление на файлове, както и да имат по-добра съвместимост на програмите.

Стивън Синофски, ръководител на Windows подразделението, сравнява настолния интерфейс с „поредното приложение”. Потребителите ще могат да превключват между приложения, изпълнявани в стила Metro, и настолния интерфейс на Windows.

по темата: „Windows 8 ще има два потребителски интерфейса”

добавете коментар...

  1. Михаил до хехе

    Епъл използва юникс ядро, базирано на Free BSD – доста по-стара и авангардна операционна система от тази на Майкрософт, но силно променено и модернизирано. Линукс няма нищо общо тук. Най-важното качество за мен на OS X е… че просто работи както се очаква, а не както ми препоръчва в момента техническата поддръжка на Ейсър да си възтановя таблета от дисковете, за да ми се реши проблема с Windows 7. Educate yourself!

  2. хехе

    До Потребител
    06/09/2011, 17:07
    Купих си МАК и почвам да виждам как Майкрософт се опитват от години да направят нещо толкова добро като МакОС.

    Нямам цел да се заяждам но грешиш! Мак Ос е линикс брат, няма нищо общо и никой на никъде не се стреми. Ползвал съм линукс толкова колкото едва ли предполагаш. Последно си ползвам уиндоуса, всичко ми върви, имам си як комп и нямам време да доказвам невъзможното . Просто лично мнение

  3. Потребител

    Купих си МАК и почвам да виждам как Майкрософт се опитват от години да направят нещо толкова добро като МакОС.

  4. asd

    Canonical, че направиха грешка, така е.Но има много други дистрибуции които си заслужават(arch, elementary, mint…)

  5. byba

    Добре, че е Windows иначе нямаше да можем да си използваме компютрите ! (:)

  6. Иван

    Поздравления и отлично решение ето затова ще има още много хора, които да ползват Windows. Ползването на оптимизиран интерфейс предназначен за таблети и мобилни устройства върху настолни PC-та е направо ужасно. Точно такава голяма грешка направиха с новите версии Ubuntu с невероятно противния интерфейс Unity, както и най-новият GNOME.

Коментар