Портал ще съветва жените как да правят ИТ кариера

Международен портал ще съветва младите жени как да направят кариера в технологичния сектор. „Младите жени в ИКТ” стартира по инициатива на Международния съюз по далекосъобщения, съобщи МТИТС.

Жените по света ще могат да намерят полезна информация и връзки към работодатели от ИКТ сферата в новия портал witnet.org

Сайтът ще дава практическа информация за възможностите за кариерна реализация в сектора на информационните и комуникационни технологии. Специален раздел ще осигури връзки към различни обучения, стипендии, награди и други дейности, свързани с кариерното развитие на момичетата в училищата и на младите жени в университетите.

Порталът ще представя различни компании и публични институции в технологичния сектор, които търсят да наемат жени или осигуряват обучения, стажове и стипендии. В сайта е обособена секция за връзка между ученици и студенти с кариерни съветници и преподаватели с цел популяризиране на специализираното технологично образование.Ще бъдат публикувани и анализи на трудовите пазари.

Инициативата на международната телекомуникационна организация има за цел да  предотврати негативната тенденция за намаляване на броя на младите хора, особено на жените, които искат да работят в сектора на информационните и комуникационни технологии, уточниха от МТИТС.

Коментар