Yahoo уволни своя CEO по телефона

Yahoo освободи своя главен изпълнителен директор Керъл Барц. Функциите на CEO ще изпълнява временно главният финансов директор Тимоти Морс, съобщи интернет компанията.


Керъл Барц научи по телефона, че е я уволняват от Yahoo

Любопитен е начинът, по който Барц бе освободена от поста. В писмо до служителите тя разкрива, че е била уволнена по телефона от шефа на борда на директорите.

Докато бъде намерен заместник на Барц, компанията ще се управлява от изпълнителен комитет, съставен от топ мениджъри на Yahoo. Комитетът ще бъде разпуснат след избора на нов CEO.

Същевременно, Рой Босток, шефът на борда на директорите, заяви, че пред Yahoo се разкриват огромни перспективи за растеж, които налагат смяна на ръководството. Той благодари на Керъл Барц за нелекия труд в един важен за историята на компанията период.

Керъл Барц оглави Yahoo в началото на 2009 година с репутацията на преуспял мениджър на Autodesk. Тя зае мястото на подалия оставка съосновател на компанията Джери Янг, който отказа да продаде Yahoo на Microsoft за сумата от 47,5 милиарда долара.

Под ръководството на Барц Yahoo все пак се договори с Microsoft в областта на интернет търсенето и рекламата. Нейните усилия обаче не бяха достатътчни, за да предотвратят спада в цените на акциите на компанията.

Коментар