SAP купува компания за 3D визуализация

Немският софтуерен концерн SAP планира да погълне Right Hemisphere – разработчик на корпоративни решения за триизмерна визуализация, съобщиха двете компании.

Параметри на сделката засега не са обявени. Според официална информация от Right Hemisphere, купувачът възнамерява да интегрира технологията за 3D визуализация в семейството решения SAP Business Suite.

От SAP поясняват, че благодарение на новата технология, клиентите ще могат да създават триизмерни модели на продукти и производствени процеси с цел оптимизация на проектирането, производството и обслужването.

Комбинацията от технологии на Right Hemisphere и SAP ще позволи на клиентите да съкратят времето за вземане на бизнес решения, благодарение на мигновен достъп до актуална визуализирана информация за процеса на проектиране и експлоатация на продуктите.

Софтуерът на Right Hemisphere  дава възможност на хората да взаимодействат и обменят данни ефективно чрез едно от най-важните човешки качества – зрителното възприятие. Компанията има офиси в САЩ, Германия и Нова Зеландия.

Коментар