Създателят на TechCrunch не се сработи с AOL

 

Майкъл Арингтон показа, че е неподвластен на опити за ограничаване на независимостта на неговата "рожба" TechCrunch.com
 
Майкъл Арингтон, основател на популярния технологичен сайт TechCrunch.com, се оттегли от поста главен редактор. За кой ли път се потвърждава правилото, че предприемачите, създали и впоследствие продали изгодно своя успешен проект, не могат да виреят под шапката на новите собственици.

Арингтон всъщност напуска компанията AOL, която неотдавна придоби TechCrunch, за да се посвети на основания от него венчърен фонд, предаде Ройтерс.

На мястото на Арингтон е назначен Ерик Шонфелд, досегашен редактор в сайта. TechCrunch стартира през 2005-та, а през септември м.г. стана притежание на AOL срещу сумата от 25 милиона долара.

Твърди се, че лидерът на сайта напуска, поради разногласия със собствениците. Според Арингтон, ръководството на AOL се опитва да ограничи независимостта на сайта и освен това не одобрява венчърния фонд на главния редактор.

Майкъл Арингтон се прослави и с инициативата за „народен” таблет CrunchPad. Устройството беше готово за пускане на пазара, когато сингапурската компания Fusion Garage излезе с права върху марката CrunchPad и отстрани от проекта екипа на TechCrunch. Таблетът излезе на пазара под името JooJoo, но претърпя пълен провал.

Коментар