Чакат се рекордни продажби на Mac

Рекордни продажби на Mac компютри очаква анализаторската компания Piper Jaffray през третото тримесечие. Apple ще продаде между 4,4 и 4,6 милиона Mac системи в периода юли-септември, по прогнозни данни.

Търсенето на компютри с марката на Apple бележи ръст с 22% в последните два месеца, по данни на NPD Group. Стъпвайки на тях, анализаторът Джин Мюнстер прогнозира рекордно трето тримесечие за „маковете”.

Положително на продажбите ще повлия обновената линия ноутбуци MacBook Air, както и неттопите Mac mini. Освен това Apple пусна нова версия на операционната система Mac OS X, която се хареса на потребителите.

Рекорда в продажбите на Mac държи четвъртото тримесечие на 2010 г., когато Apple реализира на пазара 4,1 милиона броя компютъра. В периода април-юни 2011 продажбите на Mac системи достигнаха 4 млн. броя.

по темата: „Чакат се рекордни продажби на Mac”

добавете коментар...

  1. Agisofttm

    Чусно ми какво се разбира под Вампирска Политика? Или това, че вече 8ма година съм селянина с ябълката? Хората си имат политика и ако някой не го устройва да вдига багажа.

  2. МХМ

    Ако не си променят вампирската политика, Епъл не ги чака нищо хубаво, хората лека-полека почнаха да се усещат и също така почнаха да ги оте*ават. Естествено това не важи за българските селянчета, които си мислят че да имаш нещо на епъл е най-великото нещо на света:)

  3. админ

    Apple я очакват много добри новини в бъдеще. Според мен едно от най-добрите попадения на Стиф Джобс бе работата му върху последната Мак ОС. Това е една от най-големите заплахи от страна на Ябълката срещу Microsoft за последните 15-тина години но това сякаш мина доста незабелязано.

  4. 5ko

    Да си ги чакат, нищо лошо..

Коментар