Процесор на AMD с рекорд на Гинес

Процесор на AMD постигна световен рекорд на Гинес. Все още необявеният официално 8-ядрен настолен AMD FX („Bulldozer‟) е процесорът с най-висока честота в света, съобщи предпочитаният от много ентусиасти и овърклокъри производител.

 
AMD FX, който предстои да бъде пуснат на пазара в четвъртото тримесечие на 2011 г., постигна чрез овърклок върхова скорост от 8,429 GHz, чупейки предишния рекорд от 8,308 GHz. Това постижение бе осъществено на 31 август в Остин, Тексас, от "Отбора AMD FX" – група елитни специалисти в овърклока, работещи заедно с технологични експерти на AMD, които също ще бъдат споменати в Световните рекорди на Гинес.

Всички FX-брандирани продукти, вкл. очакваните наскоро на пазара AMD FX чипове, ще предложат напълно отключени процесорни честотни множители за по-лесен овърклок от страна на PC ентусиастите. Те ще включват и ексклузивен AMD софтуер за фина настройка на системната производителност.

"Рекордната процесорна скорост, криеща се в процесора AMD FX, ясно показва ръста на производителността при новата многоядрена архитектура AMD „Bulldozer‟, която е в основата както на този чип, така и на бъдещите AMD ускорени процесори", каза Крис Клоран, корпоративен вицепрезидент и управител на Client Group, AMD.

Заедно с рекордните честоти, процесорът AMD FX ще предложи на РС ентусиастите екстремен многодисплеен гейминг, многозадачност и възможност за създаване на HD съдържание, допълниха от компанията.

Коментар