М-Тел показва утре колко бърза е LTE мрежата

Демонстрация на мобилни комуникации през LTE мрежа ще направи в петък М-Тел. Шоуто ще се състои пред централния офис на компанията в София, става ясно от поканите до журналисти.

В анонса на събитието М-Тел пита какво е общото между лекоатлетката Карин Околие и скоростите в LTE (Long Term Evolutioin) мрежата. Компанията обещава на присъстващите участие в първия по рода си 3D онлайн турнир и неизвестна засега „високоскоростна” награда.

По-рано тази година Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) даде на М-Тел лиценз за временно ползване на радиочестотен спектър, който ще й позволи да направи тест в 4G мрежа.

LTE/4G е четвърто поколение мобилна технология, която предлага в пъти по-високи скорости и интерактивни услуги от рода на онлайн игри, HD телевизия и др. Технологията поддържа максимална скорост на обмен на данни до 100 мегабита в секунда при честотна лента 20 MHz.

В началото на август М-Тел обеща да пусне наесен тестова 4G мрежа, като използва опита на Telekom Austria Group, която вече въведе мобилна LTE мрежа в Австрия.

по темата: „М-Тел показва утре колко бърза е LTE мрежата”

добавете коментар...

 1. Ментел

  никога повече абонат на М_ТЕЛ. Тази компания за 2 години успя да срине своя ореол на най-стария мобилен оператор. Това, че платени драскачи се опитват да върнат доверието в тази компания съвсем не означава, че всички вкупом ще се върнат към тях. Отливът на клиенти е огромен а останалата част стоят, защото не знаят как да се откопчат.

 2. Валя

  Очаквам с нетърпение м-тел да пусне 4G мрежата, за да ползвам бърз интернет навсякъде

 3. Цветан Нешев

  Имаме нужда от по-бърз интернет и това е факт. С новите мрежи сигурно ще имаме добри скорости

 4. Петьо

  Онлайн игрите са ми страст отдавна и сигурно ще се възползвам като я пуснат тази мрежа

 5. Теодор

  Не съм имал подобна връзка на телефона си до момента и ми се струва наистина много добро предложение

 6. Керчев

  М-тел са сериозна фирма и винаги са били професионалисти в работата си. Очакваме новата мрежа с нетърпение

 7. Тошко

  Да се надяваме че М-Тел скоро ще въведе мобилната LTE мрежа в България

 8. Лиляна

  Какво по-хубаво от това да гледаш HD телевизия на GSM. Много се развиха всички технологии около мобилния интернет и устройствата в последно време

 9. Неди

  Хубавото на подобни мрежи е че вече ще може да се ползват много приложения свързани с интернет нормално и мигновено

 10. Пламена

  Всичко ново е добре дошло. Искаме само добър интернет и ще сме ваши вечни почитатели 🙂

 11. Кирчо

  Ползвам Мтел от доста години и съм доволен защото много пътувам а покритието им е перфектно. Не ползвам специално интернета им, но щом са решили да правят подобрения в мрежата си е добре за другите клиенти

 12. jumper

  Половината коментари са на PR отдела на Mtel 😀 Прикривайте се малко да не ви усещаме толкова 😀

 13. Banjo

  Да не ме разберете погрешно не съм против безжичния Интернет, но трябва потребителите да си искат съответното качество за цените, които си плащат и да натискат нещата към прогрес като отказват некачествени услуги. Против съм всички български телефонни компании в които все още работят феодални старци отдавна за пенсия и заемат само ръководни длъжности.

  Не отричам има потенциал в безжичния Интернет, но трябва да се почака, а през това време да се насочат парите към изграждането на кабелен оптичен гигабит Интернет и мрежа, към която може като опция и да навържат безжични точки на достъп.

  Всеки достатъчно интелигентен и запален по технологиите може сам да се поинтересува и да прочете следната интересна статия:

  особено внимание за Extreme wireless: Multi-gigabit Wi-Fi

  и това за … WiGig that supports wireless communications at multi-gigabit speeds …

  http://news.idg.no/cw/art.cfm?id=4E9005C4-1A64-67EA-E47DF19216410030

 14. Banjo

  Шматки и патки заспали всеки, който има достатъчно IQ може сам да си провери технологиите и че скоростта, цените, таксуването са крайно неизгодни и мошенически това важи за всичките телефонни оператори, които трябва бъдат съдени от техните милиони потребители. Не бих ползвал нито LTE, нито неговата алтернатива WiMax – техните цени и качеството не отговарят пробвал съм ги както в България, така и в чужбина.

  Бърз Интернет това е ГИГАБИТ, а не мегабит – цитат на от долния адрес … configurations that can support 1 Gb/s connections …
  http://connectedplanetonline.com/3g4g/news/nokia-siemens-projects-five-fold-increase-in-spectral-efficiency-beyond-4g-0829/

  Хората, които искат истински бърз и качествен Интернет няма да си пилеят парите за телефонните оператори, които трябва да се ползват предимно и само за разговори, но не и за Интернет.

  Ето това е истински Бърз Интернет и Технически Прогрес – следващо поколение 100 ГИГАБИТ мрежи, а не хиляда по-бавните 100 мегабит мрежи.

  Ciena completes next gen 100Gb/s network trial
  http://www.newelectronics.co.uk/electronics-news/ciena-completes-next-gen-100gb-s-network-trial/31163/

  Gennum and Altera demonstrate 4 x 25 Gb/s ICs for 100 Gb/s networks
  http://www.microwave-eetimes.com/en/gennum-and-altera-demonstrate-4-x-25-gb/s-ics-for-100-gb/s-networks.html?cmp_id=7&news_id=222902137

 15. Митака

  до Banjo:
  Господине, данните Ви са съвсем неверни. Моля да не заблуждавате хората, които наистина се интересуват от мобилен интернет.

 16. Краси

  За пореден път става ясно, че само м-тел правят иновациите в България.

 17. Manabeia_bg

  Тоя Banjo май някой му плаща да пише против м-тел. Изказването му е без всякаква аргументация.

 18. Венко

  Banjo, я ми покажи някоя телефонна компания по света дето да предлага интернет скорост в гигабити, че нещо яко си се объркал май. Да не говорим, че много са малко и тези компании, които предлагат интернет за физически лица с подобна скорост. Не знам защо се изказваш неподготвен. Освен това да не говорим, че специално за интернет в България, М-тел имат най-изгодните планове в съотношение цена/скорост/качество.

 19. Banjo

  Не ме впечатлява скоростта нито 10 нито 100 мегабита. За съжаление винаги най-важното се пропуска дори и да успеят да пуснат по-бърз мобилен Интернет за КАКВО МИ Е щом цената и начина таксуване са крайно неизгодни предлагани от всички телефонни оператори. Това което се предлага са скъпи и обвързващи договори. Днес за бърз Интернет се разбира 1 или 10 ГИГАбита.

 20. Иван от М-тел съпорта

  Разбира се, че ще има голям брой разнообразни ограничения за интернет скорост, обем на трафик и други, които са тайна.
  Скоростта от 100 мегабита се равнява на 12.5 мегабайта за секунда това не е бърз интернет и освен това чисто по технически причини никой няма да ползва 100 мегабита скорост. Истинският бърз интернет е през оптика 1 или 10 Гигабита за тези които не знаят 1 гигабит е 1000 мегабита. Последно никога коя да е телефонна компания няма да предлага изгодна за потребителя цена и скорост на интернет – винаги остава на първо място разговорите.
  Реален технически прогрес ще бъде когато телефоните изчезнат и всичко стане Интернет, но е още далеч в бъдещето. Затова ползвайте тел. операторите предимно за разговори, а интернета от Интернет доставчици.

 21. Иван

  На мен ми е интересно какво ли ще представлява 4G мрежата на М-тел. Ще чакам с нетърпение информация за демонстрацията.

 22. Марто

  айде да пускат по-бързо 4G да си имам нет навсякаде, и дано няма такива утрепани ограничения като 2500МБ на максимална скорост и после на 16K.

 23. ХАХА

  Дора, поне пиши Дора-PR Specialist@Mtel, че да не се подлъгват хората:)))

 24. Мирака

  Обаче колко са спрели PR-ите на МТел 🙂

 25. Дора

  Както винаги МТел първи внедрява у нас технология на 4G мрежата. И то не само защото е най-големият мобилен оператор в ВГ, а защото е в крак със световните тенденции в развитието на мобилните комуникации.

Коментар