D-Link сторидж комбинира предимства на NAS и iSCSI

Мрежовата компания D-Link разшири портфолиото си от продукти за корпоративния сегмент с нов модел ShareCenter Pro. Цялостното решение за съхранение на данни комбинира високата производителност на iSCSI технологията и NAS предимства като гъвкаво позициониране в мрежовата архитектура, съобщиха от българския офис на компанията.


DNS-1100-04 ShareCenter Pro поддържа до четири SATA диска с общ капацитет 12 терабайта

DNS-1100-04 поддържа до четири 3,5-инчови SATA диска, всеки от тях с капацитет от 3 терабайта (общ капацитет до 12 TB), и може да работи в няколко оперативни режима. В RAID5 например се гарантира максимална сигурност чрез резервиране на данните едновременно върху няколко твърди диска.

Решението е насочено към малки и средни компании или специализирани отдели в големи предприятия, като им позволява лесно да управляват нарастващите обеми от информация без нуждата от скъпи инвестиции в допълнителни ИТ ресурси, подчертава производителят.

Мрежовият сторидж на D-Link може лесно да се интегрира в съществуващата инфраструктура без нужда от специализирани технически познания, сложна конфигурация и настройки. Включеният в доставката софтуер Easy Search Utility автоматично открива и свързва устройството в мрежата.

ShareCenter Pro
ключови характеристики
 
Два 10/100/1000 Gigabit Ethernet порта  
Поддържа до 4 SATA твърди диска (с максимален капацитет 12 терабайта)  
Два USB 2.0 порта за допълнителна памет и връзка към UPS системи  
Поддържа 4 операционни режима:  JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5  
Лесна инсталация посредством  Easy Search Utility софтуер  
Съвместимост с Windows, Linux и MacOS операционни системи  
Усъвършенствана защита на данните чрез т.нар. snapshot технология  
Максимална сигурност чрез VLAN тагване, AES криптиране и CHAP автентификация  
Поддръжка на технологията S.M.A.R.T. (самонаблюдение, анализ и отчети)  

Наличен е широк набор от функции по сигурността и възможност за ефективна резервираност на данните, благодарение на интегрирани технологии като протокола за автентификация CHAP или Volume Snapshot, която автоматично актуализира копията на записваните данни.

Поддържа се отдалечено репликиране върху резервен мрежови сторидж. Интегрирана е и функцията S.M.A.R.T. , която автоматично проверява температурата на твърдия диск, наблюдава скоростите на трансфер и открива евентуални грешки в ранна фаза.

DNS-1100-04 предлага централизиран подход при записа на документи и файлове, като по този начин информацията е достъпна за всички оторизирани потребители. Осигурен е и отдалечен достъп на служителите до тези данни от всяка една точка с интернет, благодарение на интегрирания FTP сървър или с помощта Web File мениджър.

В рамките на  корпоративната мрежа могат да бъдат делегирани различни права на достъп – четене и записване – за отделните потребители, дори спрямо точно определени файлове. Технологии като VLAN тагване и AES криптиране защитават критичната за бизнеса информация от кражба или хакерски атаки.

DNS-1100-04 ShareCenter Pro ще бъде наличен в България през октомври на препоръчителна крайна цена от 1070 лв. Решенията на D-Link са достъпни за потребителите чрез широка мрежа от оторизирани дилъри на компанията.

Коментар