PlayBook завлича RIM към пропастта

Продажбите на таблета PlayBook не вървят добре, завличайки надолу и целия бизнес на канадската компания RIM. Резултатите за второто тримесечие на смартфон производителя са по-лоши и от най-песимистичните очаквания.


От голяма надежда таблетът BlackBerry PlayBook може да се превърне в голям провал за RIM

RIM отчете приходи от 4,2 милиарда долара за периода юни-август, което е с 10% по-малко спрямо същото тримесечие на миналата година, предаде Ройтерс. Чистатата печалба на RIM бележи спад от $797 млн. и възлиза на $329 млн. за тримесечието.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
RIM принудена да свали цените на PlayBook
RIM с лоши финансови резултати, готви съкращения
PlayBook залага на флаш и цена срещу iPad
BlackBerry PlayBook – истинска заплаха за iPad

Компанията е успяла да продаде само 200 хиляди таблета BlackBerry PlayBook. За сравнение, в предходното тримесечие продажбите достигаха 500 хиляди броя. Според пазарните наблюдатели, за цялата година RIM ще пласира между 1,5 и 2,2 милиона броя таблета.

Тревожни за RIM са и резултатите на BlackBerry. Компанията е продала 10,6 милиона смартфона през тримесечието, докато година по-рано постигна 12,1 млн. Акциите на RIM се сринаха с почти 20% след обявяване на резултатите.

Ръководството на компанията се надява да подобри ситуацията с нови модели смартфони на база операционна система QNX, под чието управление работи и таблетът PlayBook.

по темата: „PlayBook завлича RIM към пропастта”

добавете коментар...

  1. гост

    Ами когато един корпоративен играч прави продукт наречен PLAYbook и започва да го налага първо като корпоративен (?!?) инструмент, после като неясно какво и накрая под сурдинка говори за Apple, няма как да станат нещата. Така и не се разбра каква е идеята на това устройство!

  2. denis

    ne sum mnogo siguren… i W8 podava glava ot pqsuka a i galaxy tab e strahoten 🙂

  3. iPad 3 и iPhone 5 ще ги разгромят тотално

    Е това се кава разгром от страна на Apple!
    iPad 3 и iPhone 5 ще ги разгромят тотално

Коментар