Топ агенти на САЩ „изтекоха” в интернет

Личните данни на близо 100 тайни агенти на САЩ станаха публично достояние в интернет. Имeната и имейл адресите им бяха пуснати в свободен достъп на уеб сайт, съобщи SecurIT Analitycs.

Сред “осветлените” агенти има някои високопоставени чиновници от администрацията на президента на САЩ. Изтичането на данни е резултат от хакерска атака срещу сайта на некомерсиалната организация INSA (Intelligence and National Security Alliance).

INSA е водеща организация в сферата на разузнаването и националната сигурност. Нейните членове са чиновници, офицери от разузнаването и  изпълнители на държавни поръчки.

Преди седмица INSA публикува собствен отчет, в който предупреждава за спешна необходимост от засилване на киберсигурността в САЩ, припомня NBC News. По-рано представители на организацията дадоха за пример системата на INSA като една от най-добре защитените от всички правителствени мрежи.

Около 3 хиляди записа, откраднати от INSA, са били публикувани на Cryptome.org под заглавие „INSA Nest of Official and Corporate Spies”, или „INSA – гнездо на правителствени и корпоративни шпиони”. Cryptome датира от 1996 година и се явява ранен аналог на Wikileaks.

Публикуваните записи включват данни за минимум 95 агенти от суперсекретната Агенция за национална сигурност, както и на високопоставени служители на Белия дом, Пентагона, ФБР, ЦРУ и др.

Коментари по темата: „Топ агенти на САЩ „изтекоха” в интернет”

добавете коментар...

  1. kebap4off

    ami sega

Коментар