Стартъпи купиха небостъргач символ на Чикаго

Група инвеститори, сред които и основателите на популярната услуга за онлайн пазаруване Groupon, закупиха небостъргача Wrigley Building в центъра на Чикаго. Финансови параметри на сделката, за която съобщава TechCrunch.com, не се разкриват.

Небостъргачът Wrigley Building, построен през 20-те години на миналия век, става централен офис на интернет предприемачи

Groupon беше създадена от Брад Кийуел и Ерик Лефковски. Освен тях в придобиването на един от символите на Чикаго участват инвеститорите Байрон Трот от BDT Capital Partners и компанията Zeller Realty Group.

Очаква се Wrigley Building да бъде обновен от Zeller Realty и Lightbank – венчърна фирма на основателите на Groupon. Небостъргачът ще се използва като централен офис на стартъпи, финансирани от Lightbank, сред които Groupon, BabbaCo, Gtrot, Zaarly и др.

Wrigley Building е една от най-знаменитите сгради на Чикаго и символ на града. Небостъргачът е построен през 20-те години на миналия век по идея на Уилям Ригли-младши, основател на компанията Wrigley.

Коментар