ИТ браншът ни със солидно участие на CeBIT в Турция

14 български фирми от технологичния бранш ще участват в международното изложение CeBIT Bilişim Eurasia”, което ще се проведе от 6 до 9 октомври в Истанбул, Турция. Предвиден е Български ден, на който ще ще присъстват представители на правителството ни, партньори и други официални лица, съобщиха организаторите от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), ИКТ Клъстер и Фондация “Приложни изследвания и комуникации” (ARC FUND).

CeBIT Bilişim Eurasia е включен в Индикативната програма на ИАНМСП за 2011-2012 г. за организиране на участия в международни специализирани изложения на българските малки и средни предприятия. Финансирането е по Проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който агенцията е институционален бенефициент.

Изложението Cebit Bilisim 2011 отдавна се е наложило като най-важния форум за информационни и комуникационни технологии в региона на Балканския полуостров и Близкия Изток, а бурното развитие на турската икономика през последните години увеличава неговото значение”, коментира Георги Брашнаров, председател на управителния съвет на БАСКОМ.

Събитието е добра възможност за българските ИКТ компании да открият нови клиенти, търговски или технологични партньори. Основните тематични секции на изложението включват: информационни технологии, телекомуникации, софтуер и услуги, сателитна връзка, радио и телевизия, електронно правителство, интелигентен начин на живот и електронно здравеопазване.

На обща изложбена площ от 216 кв.м., оформена в символични за България цветове – бяло, зелено и червено, своите продукти ще представят компании предимно от софтуерната индустрия, както и някои от сферата на комуникациите и микролектрониката. В рамките на изложението Enterprise Europe Network при Фондация ПИК,БАСКОМ и ИКТ Клъстер ще организират международни брокерски дни в областта на информационните и комуникационните технологии. 

Коментар