Toshiba AT100 идва в България през октомври

Новият мултимедиен таблет AT100 на Toshiba ще бъде наличен в България през октомври, съобщи компанията. Моделът, обявен в началото на годината, съчетава хардуер Nvidia Tegra 2 с операционна система Android 3.1 Honeycomb.

AT100 е предназначен за сърфиране в интернет, електронна поща, гледане на HD филми, четене на е-книги и онлайн издания, както и за общуване с приятели в социалните мрежи.

Таблетът идва с 10,1-инчов капацитивен HD дисплей и поддържа технологията Adobe Flash, както и Toshiba Resolution+ за подобряване на изображението. Отличава се и с нова технология за звука, която подобрява мултимедийното изпълнение.

Wi-Fi свързаност осигурява достъп до интернет, а батерията позволява до 7 часа мултимедийно изживяване след всяко пълно зареждане. Моделът има стилен дизайн и тежи 765 грама.

Вградени USB и HDMI портове дават възможност за свързване с други устройства, споделяне и съхраняване на съдържание. Чрез Toshiba Places и Android Market потребителите получават достъп до над 250 хиляди приложения. Предната и задната камера осигуряват възможности за мобилен видео чат, снимки и видео.

Toshiba AT100 е съвместим с набор от аксесоари по избор, които ще се предлагат при пускането му на пазара през октомври. Повърхността на задния капак на таблета не се плъзга, удобна е за хващане и идва в шест стилни разцветки, вкл. зелена ябълка, виолетово, малиново, синьо, сребристо и черно.

AT100 Multi-Dock аксесоар с HDMI за телевизори ще позволява свързване на таблета към голям телевизионен екран в HD резолюция. Допълнителен външен твърд калъф, AT100 Cover, ще защитава устройството и ще служи като стойка за по-удобно писане и гледане на мултимедия.

Ще се предлагат също така допълнителни резервни батерии и електрически адаптери. Цената на модела за българския пазар все още не е обявена.

Коментар