Нил Армстронг: Зависим от Русия

Нил Армстронг, първият човек стъпил на Луната, разкритикува остро НАСА и американската космическа програма. Според него, бедите идват от спирането на програмата Спейс Шатъл и зависимостта от Русия, в частност от Международната космическа станция.


81-годишният Нил Армстронг критикува космическата програма на САЩ за това, че е станала зависима от Русия

НАСА се нуждае от по-ясна визия за бъдещето и съсредоточаване върху главната цел – връщане на американците в космоса, посочва Армстронг, цитиран от discovery.com. Ще минат години, преди да бъде възстановена флотилията совалки и САЩ да се избавят от критичната зависимост от други космически държави. 

До неопределено бъдеще няма да можем да доставим и върнем американци от ниска околоземна орбита и Международната космическа станция”, подчертава легендарният астронавт пред Комисията по наука, космос и технологии на САЩ.
 
За страна, която е изразходвала толкова много време, за да стане лидер в проучването и използването на космическото пространство, това състояние се счита от мнозина като плачевно и неприемливо”, допълва 81-годишният Нил Армстронг.
 

по темата: „Нил Армстронг: Зависим от Русия”

добавете коментар...

  1. вторият чофек

    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ниии без да сме ходили на Луната,знаем че Хамериканците и в часност NASA,са се откинали от пътю и са я подкарале през рапицата

  2. -

    Е требеше ли да чакаш да станеш на 81 години че да ИМ ГО КАЖЕШ.

  3. Nek

    ЕЕЕЕЙЙЙЙ братооо искаш да кажеш че як сте се осрали….
    Нема страшно МНОО ама МНООО ще МИРИШЕ….

  4. GUGO

    Айди знаим ги тия….
    Ще стане интересно като почнете да зависите от китайците…..
    А ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ И ВИЕ ГО ЗНАЕТЕ…..

  5. ---

    Dalavera po amerikanski.

  6. Usera

    Отличен пример за последиците от приватизация на NASA и космическите полети. Ще разчитат на частни и малки фирми едва стартиращи и преоткриващи колелото наново. Естествено никоя американска фирма все още не е напълно готова и затова ще чакат на други държави. Интересно каква е икономията на средства и пари щом като пак ще си плащат на частните фирми и чужди държави – никой не работи без пари.

Коментар