Японско творение симулира бременността

Група японски учени показаха на изложение в Токио симулатор за бременност. Цялата система е опакована в обемна „жилетка”, която съдържа гумени мехурчета, въздухопроводи, резервоар за вода и набор от датчици за контрол на тези елементи.

Изкуственият живот расте буквално пред очите на наблюдаващите, които виждат изображението на плода на течнокристален екран. Японското творение Mommy Tummy бе представено на Tokyo Game Show 2011 от учени в Технологичния институт Канагава.

Симулираната бременност продължава девет месеца. С помощта на Mommy Tummy всяка бъдеща майка може да „почувства” бременността, благодарение на технологии и механизми, които симулират растящ живот. Резервоарът постепенно се запълва с вода, която се нагрява до естествените за плода температури 37-38 градуса.

Системата симулира дори растежа на гърдата, като за целта се надуват два въздушни балона от компресор, който регулира налягането в съответствие с увеличаващия се натиск от „корема”. Бебето не само рита, но и се обръща от една на друга страна с помощта на цял масив от въздушни балони.

На по-късен етап от бременността, играта преминава в интерактивен режим на общуване с бебето. При резки движения на корема, то започва гневно да протестира и да рита още по-силно.

Коментар