Acer и Asus ще продават по 200000 ултрабука месечно

Acer и Asus, две от водещите компании в РС индустрията, планират да продават по 200 хиляди ултрабука на месец в периода октомври-декември. Разчита се на традиционно силното търсене на компютри през четвъртото тримесечие, съобщи digitimes.com.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Натискат Intel да свали цените за ултрабуци
50 000 ултрабука ще тестват пазара
Ултрабуците имат шанс, ако са по-евтини от $1000
Ултрабуците ще свалят цените на ноутбуците
Intel тласка индустрията към ултрабук компютри

Вече започнаха продажбите на модела Acer Aspire S3 с 13,3-инчов екран. На пазарите в Хонконг и Финландия ултрабукът се предлага на цени в диапазона $1070-1610.

Фирмената енергоспестяваща технология Acer Green Instant On позволява на Aspire S3 да издържи до 50 дни в режим на изчакване. Активирането на системата отнема между 1,5 и 6 секунди.

Acer е възложила производството на ултрабука на тайванските компании Wistron и Compal Electronics.

Asus, от своя страна, планира да пусне моделите UX21 (11,6-инчов) и UX31 (13,3-инчов) през първата половина на октомври. Очакваната цена на UX21 е $999, а моделът UX31 ще струва $1199.

Lenovo и Toshiba също ще започнат масово производство на ултрабуци към края на четвъртото тримесечие или в началото на 2012 г. Очакват се ултрабуци и от Hewlett-Packard. Единствено Dell от големите производители не е обявил планове за подобни компютри.

Концепцията ултрабук се налага на пазара от Intel. Това са леки и тънки ноутбуци, способни да работят дълго време на батерия. За да бъдат конкурентоспособни на епълския MacBook Air, ултрабуците трябва да имат цена не по-висока от 1000 долара, смята Intel.

Коментар