Oracle пусна опростена система за бази данни

Oracle обяви, че от днес предлага опростена и надеждна система за бази данни на достъпна цена. Решението Oracle Database Appliance е предназначено за малки и средни компании и бизнес отдели, съобщиха от българския офис на компанията.

Системата стъпва върху Oracle Database 11g Release 2 и Oracle Real Application Clusters Sun Fire клъстер от два сървъра, който работи с Oracle Linux. Потребителите получават на практика изградена система от софтуер, сървъри, сторидж и мрежи, която осигурява висока надеждност за широка гама от индивидуални или стандартни бази данни за Datawarehouse и OLTP решения.

Oracle Database Appliance осигурява защита от загуба на данни при сървърни и сторидж проблеми чрез Oracle Real Application Clusters и Automatic Storage Management.

Системата се предлага с нов тип софтуерно лицензиране: плащане спрямо реални бизнес нужди и потребление (pay-as-you-grow) на Oracle Database и свързания с нея софтуер за 2- до 24-ядрени процесора. Това позволява на потребителите да определят разходите си за софтуер спрямо бизнес развитието, без да обновяват хардуера.

Oracle Database Appliance намалява разходите и ресурсите по изграждане и поддържане на надеждна среда за работа на бази данни, подчертаха от разработчика. Това се постига чрез непрекъснат мониторинг на системата, софтуерно надграждане само с натискане на един бутон, интегриран пакет за разрешаване на софтуерни проблеми и автоматично известяване за проблеми с хардуера.

Широка мрежа от партньори на Oracle предлага на клиентите хоризонтални и специфични за всяка индустрия приложения, които също могат да се възползват от възможностите на Oracle Database Appliance.

Oracle ще разкрие повече подробности за новата система по време на конференцията Oracle OpenWorld 2011, която ще се състои от 2 до 6 октомври в Moscone Center, Сан Франциско.

Коментар