Atos България с три нови ISO сертификата

Atos България обяви, че успешно е приключила процеса по сертификация на компанията по стандартите ISO/IEC 20000-1, ISO 27001:2005 и ISO 9001:2008. Това са стандарти съответно за управление на ИТ услугите, управление на сигурността на информацията и управление на качеството.

Верификацията и сертификацията на Atos България е извършена от независимата одитираща фирма DQS GmbH Германия. Трите сертификата дават международно признание и гаранция за добрите практики на компанията пред клиенти и партньори, поясни Веска Давидова, управител на Atos България.

Със сертификацията по стандарта за управление на услугите в ИТ сектора – ISO/IEC 20000-1, Atos България гарантира ефективно управление на ИТ процесите на своите клиенти. Компанията разполага със система за управление на процесите, която включва планиране, реализация, мониторинг, оценка и непрекъснато подобряване на процесите на предоставяне на услугата.

ISO 27001:2005 е международен стандарт за системите за управление на сигурността на информацията (ISMS). С него Atos България гарантира на клиентите стриктно спазване на съответните законови и договорни задължения по отношение на сигурността на ключова информация като ноу-хау, лични данни и информация, собственост на клиента, както и оптимизирано използване на ресурсите на компанията.

Сертификацията по ISO 9001: 2008 за управление на качеството гарантира поддържане на постоянен висок стандарт на предоставяната услуга, в съответствие със законовите изисквания и тези на клиентите.

Atos работи официално на българския пазар от юли тази година, в резултат от интеграцията със Siemens IT Solutions and Services България. Компанията има 70 милиона лева приходи за 2010 г. и разполага с над 100 специалисти.

Коментар