Sony Vaio S – мобилност в пълен размер

Японският гигант Sony обнови гамата лаптопи Vaio S, добавяйки тънък модел с 15,5-инчов екран и множество екстри. Ноутбукът бе представен по-рано тази седмица и на българския пазар.

VPC-SE1E1E запазва високата производителност и стилния дизайн на своя 13,3-инчов предшественик, като същевременно предоставя по-голям и удобен екран за работа и игри.

Тънък само 25 мм и с тегло едва 1,96 кг, лаптопът Vaio серия S може да бъде лесно пренасян от среща в среща или между лекции. Моделът е изработен от магнезий и алуминий, за да бъде по-лек и издръжлив. Стилният „напълно плосък” дизайн се отличава с дискретен механизъм на пантите, който не отвлича вниманието от ставащото на екрана.

Екранът Full HD Vaio Display Plus с диагонал 15,5 инча и резолюция 1920×1080 осигурява достатъчно голяма площ за документи, филми и друго съдържание. Екранните отблясъци от осветлението в офиса и от други източници се разсейват равномерно, за да се получи чисто изображение, без отвличащи вниманието отражения.

Вградената батерия на Vaio S осигурява захранване за работа до 6,5 часа (в режим STAMINA). Като опция се предлага и допълнителна плоска батерия, която може да се зарежда отделно от лаптопа и да се постави по всяко време, като общата издръжливост се увеличава на 13 часа.

Режимът Quick Charge (бързо зареждане) дава един час живот на батерията само след 20-минутно зареждане в електрическата мрежа. Удобно разположеният ключ SPEED/STAMINA позволява избор между скоростен режим за максимална производителност и икономичен режим за по-дълъг живот на батерията.

Клавиатурата с подсветка включва блок цифрови бутони за бързо въвеждане на данни. Включен е и датчик за околната светлина, който автоматично затъмнява яркостта на дисплея, за да пести енергия при слабо осветление. HD уеб камерата с технология „Exmor” осигурява ясни видео разговори с приятели и близки.

VPC-SE1E1E разчита на процесор Intel Core i5 и графично система AMD Radeon HD‭ ‬6630M‭ (‬1GB VRAM‭)‬ в комбинация с Intel HD Graphics‭ ‬3000. Моделът включва 4GB памет DDR3 и 500GB твърд диск.

Коментар