Китайци клонираха още неизлезлия iPhone 5

Китайският клонинг на iPhone 5 трудно може да бъде различен от оригинала

Китайски спецове вече са изкопирали смартфона iPhone 5. Според Ройтерс, фалшивият модел почти не се различава от оригиналния смартфон на Apple, който все още не е направил пазарния си дебют.

Полицията в Шанхай е арестувала петима души, замесени в производството на iPhone 5 клонинга. Те са част от организирана банда, която се занимава с асемблиране и продажба на смартфони „ментета”.

В групата са намерени около 200 броя устройства. Стойността на един такъв смартфон, с използване на някои оригинални компоненти, възлиза на $310, докато в интернет моделът се продава за $620.

Много трудно е фалшивият продукт да бъде различен от оригиналния на Apple. На външен вид и като функции двете устройства са напълно еднакви. Единствената разлика е,  че клонингът издържа по-малко време на батерия.

Коментари по темата: „Китайци клонираха още неизлезлия iPhone 5”

добавете коментар...

  1. Тошо

    Много си проз , Шошо! Това само показва реалната цена на производството на iPhone 5 и колко много е надута от западните свине…

  2. Шошо

    Ще се запитате как е станал този номер. Много просто – наглите капиталисти (каквито са и Apple) изнесоха производството си изцяло в Китай и съответно е изтекла информация от завода (жълтурите естествено се поддържат едни други и с радост биха прецакали западните свине). Тия изроди сами си навряха главата в устата на вълка. И после защо китайците станали такава могъща сила?!? Да са ни честити боклуците им!

Коментар