Промени в топ мениджмънта на AMD

 

Рори Рийд – новият CEO на AMD – направи силен кадрови ход с привличане на Пол Страсекър в сървърния бизнес на компанията
 
Рик Бергман, управител на AMD Products Group, напуска компанията. Неговите функции временно ще изпълнява Рори Рийд, президент и СЕО на AMD, гласи официалното съобщение.

AMD обяви още, че 49-годишният Пол Страсекър се присъединява към мениджърския екип, за да ръководи новосформираното поделение за корпоративен бизнес – Commercial Business Division.

Страсекър ще отговаря за продуктовия мениджмънт и планирането на пътните карти на сървърните и високо-производителни решения на AMD, както и за решенията за вграждане (embedded-продукти). Той идва в AMD от Comcast, където е бил старши вицепрезидент по инженеринг, отговарящ за всички сет-топ-бокс платформи и видео сървърни приложения на Comcast Video Networks.

Корпоративният пазар е от жизнено значение за AMD и присъединяването на Пол към нашия екип демонстрира решимостта ни да развиваме печеливш сървърен бизнес,” каза Рийд.

Страсекър има над 27 години опит в разработването на ASIC/FPGA, в софтуера и инженеринга на цифрови комуникационни системи. Преди Comcast, той е бил вицепрезидент на Silicon Technologies в Motorola, с водеща роля в разработките на всички процесорни платформи за мобилни телефони, модеми/стекове и приложения.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
 
AMD ще става агресивен хищник  
AMD с нов главен изпълнителен директор  

Страсекър е бил и главен технологичен директор (СТО) на поделението за широколентово оборудване на Texas Instruments. Регистрирал е над 25 патента.

Рори Рийд пое наскоро поста главен изпълнителен директор на AMD. С встъпването си в длъжност той обеща, че ще направи компанията по-агресивна, което отговаря на неговата философия като мениджър. Рийд дойде в AMD с репутацията на успешен мениджър на Lenovo America.

Коментар