Българи ще участват в пренасяне на Олимпийския огън по време на Лондон 2012

София, 26 септември 2011 г. – Българският клон на Samsung Electronics ще даде шанс на българи да вземат участие в пренасянето на Олимпийския огън на Олимпийските игри в Лондон 2012. Номинираните ще бъдат избрани в онлайн кампанията „Предложи кой да носи Олимпийския огън на Лондон 2012”. Всеки може да номинира приятел или познат, ако смята, че за него/нея е присъщо споделянето на олимпийска страст, дух и ценности.

Кампанията ще протече онлайн и ще има специално разработена страница във Facebook – „Предложи кой да носи Олимпийския огън на Лондон 2012” и сайт. В сайта участниците ще могат да номинират някого, като публикуват историята му. Няма ограничения във формата на описание, историята може да съдържа текст, снимки, видео, звук в избрана от автора комбинация. Тя трябва да е поднесена ясно и разбираемо, да не нарушава етичните или законови норми и да отговаря на въпроса защо номинирания заслужава да носи Олимпийския огън. 
 
Първата фаза на кампанията ще продължи до 30 септември, когато всеки българин, който споделя олимпийските ценности ще може да направи номинация онлайн. Жури, състоящо се от представител на клона на Samsung в България и трима български блогъри – авторите на http://shmatko.blogspot.com/, http://www.nixanbal.com/  и http://kiro.bg/ ще избере  историите на 12 номинирани.  От тях, широката публика ще избере тримата, които заслужават да носят Олимпийския огън. Обявяването на  българите, които ще носят Олимпийския огън, ще бъде направено след  окончателно потвърждение от централния офис на Samsung в Лондон. 
 
Българският клон на Samsung Electronics вярва в един от основните Олимпийски принципи – важно е участието, а не победата, затова историите на още трима достойни ще бъдат наградени с продукти на Samsung. 
 
Samsung Electronics има изградени традиции в партньорството си с Олимпийските игри: от игрите в Атина през 2004, Торино през 2006, Пекин през 2008. Сега компанията ще подкрепи и предстоящите Олимпийски игри в Лондон 2012. Английската футболна легенда Дейвид Бекъм ще бъде световният посланик на Samsung за Олимпийските игри в Лондон 2012.
 

Коментар